Handbagage

 

In het algemeen mag je slechts 1 stuk handbagage mee aan boord nemen. Deze handbagage moet opgeborgen worden in het bagagecompartiment, dat zich boven je zitplaats bevindt. Pas dus op met koffertjes in de vorm van een trolley.

Reizigers die in eerste klasse reizen mogen 2 stuks handbagage mee aan boord nemen, waarbij de tweede handbagage klein genoeg moet zijn om onder je stoel te passen.

De handbagage die je in het compartiment boven je hoofd wil opbergen, mag niet groter zijn dan volgende afmetingen: 55 x 40 x 20 cm. De handbagage die reizigers uit eerste klasse onder hun stoel willen plaatsen mag niet hoger zijn dan 20 cm.

In u handbagage mag u enkel kleine hoeveelheden vloeistoffen meenemen. Deze vloeistoffen moeten zich in aparte verpakkingen bevinden met elk een maximumcapaciteit van 100 mililiter. Deze verpakkingen moeten in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak zitten met een capaciteit van maximaal 1 liter per passagier.

Onder vloeistoffen wordt verstaan:

- water en andere dranken, soep, siroop

- crèmes, lotions en oliën

- parfums

- sprays

- gels, inclusief haar- en douchegels

- vloeistoffen onder druk, inclusief scheerschuim, ander schuim en deodorants

- pasta's, inclusief tandpasta

- vloeibare vaste mengsels

- mascara

- alle andere producten met een gelijkaardige consistentie

U mag nog altijd:

- vloeistoffen meenemen in de bagage die u incheckt - de nieuwe regels zijn enkel van toepassing op de handbagage.

- geneesmiddelen en dieetsupplementen, alsook babyvoeding in uw handbagage meenemen voor gebruik tijdens de vlucht. U moet eventueel een bewijs kunnen voorleggen dat deze middelen echt noodzakelijk zijn.

- vloeistoffen zoals drank en parfum kopen in winkels van een EU-luchthaven voorbij het punt waar uw instapkaart wordt gecontroleerd of aan boord van een vliegtuig dat door een EU-luchtvaartmaatschappij wordt uitgebaat. Als deze vloeistoffen in een speciale verzegelde zak zijn verpakt, wacht dan om dze te openen tot u voorbij het controlepunt bent - de inhoud kan anders bij de controlepost in beslag worden genomen.  De vloeistoffen worden door de winkel op de voorziene wijze verpakt en verzegeld.

zakje-handbagage

   
   

  Site Map